Zdravím zkušené vlnovlásky a kudrnovlásky, narazila jsem na CGM a chtěla bych ji vyzkoušet, protože mám pár důvodů domnívat se, že bych mohla mít (aspoň trochu) vlnité vlasy... rozpuštěné se lehce zacuchají, po umytí a rozčesání jsou "frizzy" a takové jako puf a dvouletá dcerka ma v délce vlnky (možná po mě?) ;-)
Vlasy si barvím už asi 7let v kuse tak 4x do roka barvou bez amoniaku (takže asi spíš přeliv?), poréznost hádám střední a hodně se mastí (už koncem druhého dne to na nich vidím), hustota nic extra, ale ani to není chmýří (takže zase střed?).
Doposud jsem používala šampon na celé vlasy a kondicionér do délek, chvíli nechala v turbanu z ručníku (ajajaj) a nechala uschnout volně...pak samozřejmě kvalitně rozčesala (spíš používám hřeben než kartáč).
Na poslední mytí jsem už zkusila CGM metodu a přijde mi že po všech těch produktech (leave-in a sprej na fixaci) co jsem dřív nepoužívala jsou vlasy spíš hrubší a na dotek ne moc příjemné.
Na druhou stranu ale vlny se opravdu objevily (zde mám podezření jestli to místo přirozeně vlastnosti mých vlasů není spíš následkem všech produktů na vlnité vlasy co jsem použila...) a byl tam i překvapivý objem. Druhý den jsem to ale ráno nevydržela...a rozčesala je hřebenem jako jindy (hmm... rovná koudel), ale pak se mi celkem povedlo je zpacifikovat imitovat vlny přes noc zapletením "copů" s páskem od županu a třetí den už jsem hřeben radši schovala. Výsledek...vlnité, ale značně frizzy.
Abych to shrnula...chtěla bych se zeptat,kde bych mohla dělat chybu a co je v začátku, když si nejsem jistá jestli vlastně mám vlnité vlasy, podstatné? ... Trpělivost? 😶
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek a předem děkuji za jakékoliv návrhy a rady!!! 🙂
Kristýna