@Michaela Mizakoe Zázvorková
- s tím česáním - za mě, pokud jsou to jemné vlny tvaru 2a, možná i 2b - tak to česání za sucha není tak drastické, jako u více vlnitých/kudrnatých vlasů, ty se tím prostě lámou, hřeben v nich drhne, jde to opravu ztěžka... takže pokud ti nejde o vlnitost, nýbrž o uzdravení vlasů, ok..
- stylingové přípravky, které my wavy/curly girls používáme (obzvlášť tady z kudrshopu) obsahují zároveň pečující látky, pomáhají udržovat ve vlasu hydrataci, případně ho chrání před vnějšími vlivy (některé gely obsahují i UV ochranu apod..), zároveň nám pomáhají k tomu, aby účes vydržel hezký více dnů - abychom na hlavě neměly brzo suché roští 😁 Protože poréznější vlasy rychle ztrácí hydrataci, tudíž se vysušují, krepatí, potom účes připomíná jakousi chlupatou nevzhlednou kouli 😂 Není to podvod, je to jen pomoc vlasu, a gel sám o sobě nevytváří lesk na vlasech - vlasy se lesknou, pokud jsou zdravé, jejich péče je vyvážená, na to neexistuje žádný produkt (kromě henny, ale tam už jde o barvení).
- kondicionér tě nemusí děsit, pokud koupíš vhodný, pro svůj typ vlasů, neměl by tě mastit ani zatěžovat - samozřejmě je nutné myslet na to, že kondicionér patří pouze do délek, ne k hlavě,a musí se důkladně vymýt teplou vodou - v tomto spousta holek dělá chybu, patlají produkty příliš vysoko, ještě ho ledabyle spláchnou chladnější vodou a pak se diví, že mají splih 😁🙈 - u jemných vlasů je nepsaným pravidlem, že i když máš vysokou poréznost, je lepší se k nim chovat jako k nízkoporézním, jemné vlasy jsou obecně náchylné na zatížení atd..
- henna při CGM ničemu nevadí
- a oleje se dají v pořádku vymýt i šetrným šamponem (low poo) - nezapomínat však na to, že je potřeba oleje vymývat postupně, teplou vodou, případně můžeš low poo šampon aplikovat ve dvou fázích
Řeknu ti to takto... CGM má sice nějaká pravidla, ale není to o tom, všechno striktně dodržovat... Spousta z nás má nějaké hříchy 😁 a to třeba i já (neee, já opravdu nedělám deep conditioning s maskou, a občas v noci spím bez ochrany vlasů🤣). Přizpůsob si to sobě, aby ti to vyhovovalo... příčí se ti styling? Tak ho nepoužívej, ale dávej alespoň leave in, jako dodatečnou hydrataci pro vlasy.. Oplachová péče je základ, pomáhá vlas uzavřít po mytí šamponem (šampon otevírá šupinky kutikuly, aby se z něj lépe dostaly nečistoty, proto je důležitá následná péče ve formě masky nebo kondicionéru - výživa krásně pronikne dovnitř vlasu a následně vlas uzavře - proto se doporučuje dodržovat dobu působení u každého produktu atd..)
Snad jsem tě trošku uklidnila, vysvětlila ti, co je potřeba. 😁 Případně se ještě ptej.😊
Katka