Curly Girl metoda a barvené vlasy | Kudrnaté vlasy

Curly Girl metoda a barvené vlasy


  • Vítám Tě tady! Majitelko vlnitých/kudrnatých vlasů 😊

    Pokud jsi zabrouzdala až sem, bude nejspíše něco z níže jmenovaného i tvým trápením!

    Dočetla ses, že při Curly Girl metodě by se neměly vlasy barvit, ostatní to však dělají – a ty se ptáš, jak to tedy je? Jsi experimentátorka v oblasti barviček na hlavě, ale chceš zkusit něco šetrnějšího? Chceš barvit, ale do barvení hennou se ti nechce, proto hledáš kvalitní chemickou barvu? Nebo prostě potřebuješ změnu, ale bojíš se výrazného poškození vlasů? Zajímá tě péče o barvené vlasy?

    Tak jsi tady správně! 😊

    Těším se na Tvoje dotazy a na naši společnou diskuzi!

    Katka❤️



  • Dobry vecer, chtela bych se zeptat jaky je vztah barveni a clarifying - hloubkoveho cisteni? Zachytila jsem ze snad cistit pred barvenim (aby barva chytla, ano?) ale pak jsem i cetla PO barveni (tomu nerozumim, neposkodi to zbytecne sytost barvy?) Jak to tedy je? skutecne mam cistit dvakrat? A jake hloubkove sampony jsou bezpecne pro barvu? Nakonec se chci zeptat, zda neznate kadernicke barvy Insight a jak hodnotite.
    Diky za vas holky Vladka :-)


  • Zdravím Vlaďko! :) @Vlaďka K. 

    Hloubkové čištění se před barvením doporučuje z toho důvodu, aby barva lépe chytla - proto v některých salonech kadeřnice provede čištění Malibu C, kdy se z vlasu odstraní nánosy stylingu, minerálů z tvrdé vody, silikony apod. Tím se zajistí, že barva se dostane lépe do vlasu a předchází se tím rychlejšímu vymyvání odstínu. Pochopitelně, tohle závisí i na poréznosti vlasů. Vysoce porézní vlasy barvu snáze přijímají, ale zároveň i rychle ztrácí. Naopak vlasy s nízkou porézností se barví mnohem hůře, za to barva se z nich tolik nevytrácí - u těchto vlasů je opravdu lepší udělat předem hloubkové čištění. Není to však podmínkou. :) 

    Co se týče hloubkového čištění po obarvení, na CGM se dělá v případě, že se použije barva obsahující silikony. Není však dobré jej dělat ještě v den barvení - tohle by mělo za následky přesně to, co píšete - poškození sytosti barvy. Pigment se potřebuje ve vlasu ustálit, proto je lepší po barvení použít šetrný šampon (Low poo), a až při dalším mytí použít hloubkově čistící šampon. V případě, že je použita barva bez silikonů, jako např. Loreal professionnel Inoa, Majirel, není nutné hloubkové čištění provádět - neobsahuje žádné silikony ani vosky.

    Osobně mám zkušenost, že šampony neobsahující sulfáty, ale jinou čistící složku, např. Olefin suflonate, jsou mnohem bezpečnější pro barvené vlasy. Mezi takové patří třeba Inahsi hloubkově čistící šampon, dobré zkušenosti mám i s chelátovým šamponem Kinky Come clean.

    Bohužel s barvami Insight jsem se ještě nesetkala. Pokud kdybyste chtěla ověřit, zda barva obsahuje silikony nebo vosky - stačí se zaměřit na složky jako Amodimethicone, Dimethicone, Dimethiconol a jiné složky končící na -cone, -xane, Mineral Oil (Paraffinum liquidum), Bees wax.. :)

    Děkuji za dotaz! Snad jsem Vám alespoň trochu pomohla.

    Katka :) 


  • Pěkný večer, přeji. Byla jsem přírodní blondýna, které časem vlasy maličko ztmavly, takže jsem chodila klasika na melíry. Kadeřnice si pochvalovala to, jak mi barva dobře a rychle chytá ( přitom když si teď myji vlasy a více si toho všímám, tak mi nenasakují vodu, nechápu? :-) ).

    Chodila jsem na melíry několik let, ob 3 měsíce, pravidelně žehlené u kadeřnice, občas doma. Fénování teplem. V prosinci jsem šla kvůli šetrnosti na hnědo. A teď vyvstává ta otázka - co dál? :-) Měla bych mít 3B kudrny. Bez barvy na hlavě být nemůžu. Má barva není totiž barva :-D... Co tedy prosím dělat, abych je mohla dál barvit? Případně čím, jak... CGM se věnuji teprve měsíc, stále se hledám.. Moc děkuji!


  • Pěkný den, obracím se na Vás s prosbou o radu a zkušenosti. Mám vlny 2C, střední hustota, vysoká poréznost, silné vlasy. Barvím si vlasy barvou u kadeřníka Artégo na hnědou barvu a ráda bych věděla, zda tato barva je při CGM vhodná. 

    Už jsem si zakoupila výrobky na hloubkové čištění Khadi , masku hydratační Curlsmith s kyselinou hyaluronovou, šampon+kondicioner Giovanni Fritz, masku od Curls, Treluxe krem na vlny.

    Jsem začátečník a tak snad doufám, že jsem výrobky vybrala dobře - udělala jsem si u Vás Curly girl test :)

    Moc děkuji za rady a tipy. Petra

    Hodně se zde uvádí spíše vlasy nebarvit, ale mám v přední části šediny, tak se to snažím zakrýt. 

     


Chcete-li odpovědět na toto téma, je potřeba přihlásit se!