Zdravím Vlaďko! :) @Vlaďka K.
Hloubkové čištění se před barvením doporučuje z toho důvodu, aby barva lépe chytla - proto v některých salonech kadeřnice provede čištění Malibu C, kdy se z vlasu odstraní nánosy stylingu, minerálů z tvrdé vody, silikony apod. Tím se zajistí, že barva se dostane lépe do vlasu a předchází se tím rychlejšímu vymyvání odstínu. Pochopitelně, tohle závisí i na poréznosti vlasů. Vysoce porézní vlasy barvu snáze přijímají, ale zároveň i rychle ztrácí. Naopak vlasy s nízkou porézností se barví mnohem hůře, za to barva se z nich tolik nevytrácí - u těchto vlasů je opravdu lepší udělat předem hloubkové čištění. Není to však podmínkou. :)
Co se týče hloubkového čištění po obarvení, na CGM se dělá v případě, že se použije barva obsahující silikony. Není však dobré jej dělat ještě v den barvení - tohle by mělo za následky přesně to, co píšete - poškození sytosti barvy. Pigment se potřebuje ve vlasu ustálit, proto je lepší po barvení použít šetrný šampon (Low poo), a až při dalším mytí použít hloubkově čistící šampon. V případě, že je použita barva bez silikonů, jako např. Loreal professionnel Inoa, Majirel, není nutné hloubkové čištění provádět - neobsahuje žádné silikony ani vosky.
Osobně mám zkušenost, že šampony neobsahující sulfáty, ale jinou čistící složku, např. Olefin suflonate, jsou mnohem bezpečnější pro barvené vlasy. Mezi takové patří třeba Inahsi hloubkově čistící šampon, dobré zkušenosti mám i s chelátovým šamponem Kinky Come clean.
Bohužel s barvami Insight jsem se ještě nesetkala. Pokud kdybyste chtěla ověřit, zda barva obsahuje silikony nebo vosky - stačí se zaměřit na složky jako Amodimethicone, Dimethicone, Dimethiconol a jiné složky končící na -cone, -xane, Mineral Oil (Paraffinum liquidum), Bees wax.. :)
Děkuji za dotaz! Snad jsem Vám alespoň trochu pomohla.
Katka :)